Zoek naar het juiste onkruidbestrijdingsmiddel

 

Efficiente aanpak bij het bestrijden van onkruid

Gewenst of ongewenst, onkruid heeft weinig nodig om op te komen en te groeien en komt altijd op op plekken waar je het niet wilt. Niet alleen tussen de mooie beplanting in de tuin maar ook tussen voegen van paadjes en fraai aangelegde terrassen vinden onkruidzaden een fijn plekje om te kiemen. Een efficiente aanpak kan het merendeel van de onkruidgroei voorkomen, toch blijft het nodig adequaat op te treden wanneer je onkruid ziet verschijnen. Zorg ervoor dat je tijdig begint met de onkruidbestrijding.

Vanaf het moment dat het onkruid bloeit en zaadjes gaat vormen zal het zich gaan uitzaaien en heb je even later een meervoud van het onkruid in je tuin. Snel handelen is dus de boodschap. Vanaf het ogenblik dat je het onkruid ziet is wieden, schoffelen en harken de juiste manier. Op paden en terrassen kun je met een chemisch spuitmiddel snel resultaat boeken. Zorg er wel voor dat het product bij regenval niet naar de beplanting of het gazon naast de terrassen of paden stroomt. Zorg er ook voor dat het spuitmiddel niet in het gazon terechtkomt door eerst over het terras en daarna door het gazon te lopen. Zelfs enkele dagen na het spuiten kunnen de gifstoffen nog aan de schoenen meegelopen worden. Ook in het gazon behaal je het efficiëntste resultaat met een selectieve onkruidverdelger, anders kan je wieden en het onkruid uitsteken.

Onkruid is een van de grootste ergernissen van iedere tuinbezitter. Op aarde in de tuin, op verhardingen, in gazons, overal begint de groei van onkruid. Op bestrating en in gazons is het onkruid makkelijk te bestrijden met een chemisch middel.

 

Onkruid tussen de planten

Onkruid tussen tuinplanten is een ander verhaal. Hier kan je geen chemische middelen inzetten zonder schade toe te brengen aan de planten. Wieden en schoffelen zijn hier de enige remedie, een eindeloos werk dat de meesten minder plezierig zullen vinden. Maar het aantal te wieden onkruiden kan wel degelijk verkleind worden. Met verschillende eenvoudige ingrepen kan het onkruid tussen beplantingen tot een minimum beperkt worden in plaats van steeds te moeten wieden. Onkruiden kiemen onder invloed van licht. In een onbedekte bodem vindt onkruid een fijne plek om te kiemen. Je kan er dus voor zorgen dat de grond altijd bedekt blijft. Dit kan door specifieke beplanting (een bodembedekker), door worteldoek te plaatsen of door een mulchlaag of een schorslaag aan te brengen. Een combinatie van deze is ook mogelijk en werkt op lange termijn zeer goed.

Alles voor u uitgelegd - een uitgebreide bibliotheek met informatie!

Direct Gevonden - De start van uw internet    

Bestrijding van zilvervisjes en papiervisjes

Hoe kan ik een spontane bloedneus laten stoppen? 

Gazon mosvrij maken